Uddannelse og Ledelse

Læs her om A-kasse og om en fed a-kasseguide

By august 3, 2016 No Comments

Tjek med din A-kasse, hvis du får et deltidsjob

Hvis du er på dagpenge, skal du leve op til en masse krav. Der er for eksempel strenge krav til, hvor meget du må arbejde. Det er helt naturligt. Du får jo dagpenge, fordi du er arbejdsløs. Det er dog tilladt at arbejde lidt ved siden af, mens man er på dagpenge. Man bør altid tale med sin A-kasse, hvis man har fået et arbejde. De kan hjælpe en med, om man overholder reglerne. Man må nemlig kun tjene et vist antal penge. Ellers mister man helt sine dagpenge. Hvis man tjener færre penge, vil de blive modregnet i ens dagpenge. Så får man altså færre dagpenge. Men man har jo fået løn for det arbejde, man har lavet. Det er vigtigt at sige ja til at arbejde. Det kan være en måde at få et fuldtidsarbejde. Det ved ens A-kasse også godt. Det er dog kun tilladt at have et deltidsjob i et bestemt stykke tid. Du børpeople-coffee-tea-meeting-large også tjekke med din A-kasse, hvor lang tid det er.

Hvis du er i tvivl om hvilken a-kasse der er bedst for dig, så kan du altid se en god oversigt over mulighederne på a-kasseguide.dk.

A-kasse kan hjælpe dig, hvis du er kunstner

At være kunstner bliver regnet som et arbejde. Særligt når du er på dagpenge. Det kan godt være, at du ikke tjener så mange penge på det. Måske tjener du slet ikke nogen penge på det i øjeblikket. Du er jo på dagpenge, så du har brug for en anden indkomst. Du skal dog altid tale med din A-kasse om det. Nogle A-kasser kræver, at man helt stopper med at arbejde som kunstner. Det kan være meget svært, hvis man er et kreativt menneske. Det kan dog være en forudsætning for at kunne få sine dagpenge. Ens A-kasse kan kræve bevis for, at man ikke har arbejdet som kunster. Mens man fik dagpenge altså. Hvis man som forfatter udgiver en bog. Så kan de kræve at se bevis for, at man ikke fik dagpenge da man skrev den. Det kan være meget svært at bevise.

Få hjælp af A-kasse til hvad du gør med din virksomhed

Det er tilladt at have egen virksomhed, selvom man er på dagpenge. Det er dog vigtigt, at man taler med sin A-kasse. Så er man sikker på at overholde reglerne.  Man må ikke arbejde mere i sin virksomhed, end hvad der svarer til et deltidsjob. Alt hvad man tjener bliver selvfølgelig modregnet i ens dagpenge. Det kan derfor være svært at køre en virksomhed.