Boligindretning

Kunst som dekorativ lyddæmpning

By september 15, 2019 No Comments

Er du på udkig efter Lyddæmpende billeder til arbejdspladsen, finder du smukke, lyddæmpende billeder hos kunstneren Rikke Darling.

En god akustik er vigtig for et godt indemiljø. Når du har brug for arbejdsro er lyddæmpende billeder en meget effektiv akustikløsning. Lyddæmpende billeder giver god akustik i et mødelokale, storrumskontor eller kantine. Når moderne byggerier benytter store glasfacader, trægulve og klinker, kan det skabe udfordringer for akustikken.

Akustikplader er meget anvendelige, men er sjældent særligt kønne, men med kunst på pladerne kan de blive både dekorative og funktionelle.

Dekorativ lyddæmpning

Rikke Darling har udviklet flere serier med lyddæmpende motiver i farver som er velegnede til virksomheder. Når det drejer sig om lyddæmpning er antallet af plader vigtig, da det gælder om, at dække et større vægareal for at få en effektiv lyddæmpning. Motiverne i kunstserierne kan sammensættes helt som man ønsker, og hver plade kan drejes som man synes bedst passer.

Om akustikplader

En stor akustikplade er lige så effektiv til lyddæmpning som ca. 15 kvadratmeter gulvtæppe.

Hvis du vægmonterer akustikplader på et areal der svarer til 15 % af gulvarealet, kan du forvente en forbedring af akustikken i rummet på ca. 60% . Jo højere til loftet, des mere materiale kræver det at absorbere en diffus lyd. Man får den største effekt ved at placere akustikpladerne tæt på støjkilde eller menneskerne i rummet.

Det er mest effektivt at absorbere lyden via akustikplader monteret på væggene, da de fleste støjkilder udsender lyd i vandrette linjer. Lyden rammer derfor væggene først og selv om lyd forplanter sig i alle retninger, er lyden altid mere intens i den retning den afsendes. Og så kan du jo bruge pladerne som kunstnerisk udsmykning samtidig.